Ο Ελβετός που έφτιαξε πλατφόρμα προσγείωσης UFO γιατί του το ζήτησαν….εξωγήινοι.


Ο Werner Jaisli, είναι ένας Ελβετός που το 2008 άρχισε να χτίζει ένα γιγαντιαίο σημείο προσγείωσης UFO στην έρημο της Αργεντινής… επειδή εξωγήινοι τηλεπαθητικά του το ζήτησαν. Δεν είναι ξεκάθαρο το πότε ο Werner Jaisli έφτασε στην Cachi, μια μικρή πόλη στην επαρχία Salta, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι τον τράβηξε εκεί. Οι έρημοι της Salta είναι διάσημες στους “UFO-λάτρες” του κόσμου αφού έχουν σημειωθεί πολλές εμφανίσεις ιπτάμενων αντικειμένων και άλλων ανεξήγητων φαινομένων τις τελευταίες δεκαετείες. Τη νύχτα στις 24 Νοεμβρίου 2008, ο ίδιος ο Jaisli ήρθε σε επαφή με εξωγήινους οι οποίοι του έδωσαν οδηγίες για το πως να κατασκευάσει μια πλατφόρμα προσγείωσης UFO.

“Ήμουν εκεί, στο Forte Alto, τα μεσάνυχτα στις 24 Νοεμβρίου 2008. Ξαφνικά όλα ήταν ήσυχα και κόπηκε το ρεύμα,” ανέφερε ο Werner Jaisli. “Εκείνη την στιγμή, δύο φωτεινά αντικείμενα προέλασαν πάνω απο τον ποταμό Calchaquí. Ήταν συμπαγή, στρογγυλά και είχαν το χρόνο του καμένου μετάλλου. Στάθηκαν πάνω από τα κεφάλια μας στα 100 μέτρα και έβγαλαν μια μεγάλη ακτίνα φωτός. Το περίεργο είναι ότι αυτό το ασυνήθιστο φως δεν επηρέαζε την όραση μας καθόλου. Εκείνη την στιγμή, κάτι άρχισε να βράζει στο μυαλό μου: ήταν μια εντολή. Μου ζήτησαν τηλεπαθητικά να φτιάξω την πλατφόρμα προσγείωσης UFO.”

Μετά το περίεργο αυτό περιστατικό, ο ελβετός άρχισε να χτίζει την διάσημη πλέον πλατφόρμα του Forte Alto, 4 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη Cachi. Αποτελείται από ένα μεγάλο αστέρι, με 36 ακτίνες και έχει διάμετρο 48 μέτρα. Στο κέντρο έχει ένα μικρότερο αστέρι. Φτιάχτηκες με λευκές πέτρες όπου ο Jaisli και ο βοηθός τουt, Luis – επίσης παρών τη νύχτα της επαφής – μάζεψαν από τα γύρω βουνά. Υπάρχουν και κάποια μικρότερα μοτίβα αστεριών από πιο σκούρες πέτρες τα οποία δημιουργούν μια σύνθεση όταν τα βλέπεις από ψηλά.

“Το έφτιαξα όπως μου είπαν,” είπε κάποια στιγμή ο Jaisli όταν ρωτήθηκε για το τι συμβόλιζαν οι σχηματισμοί.

Με τα χρόνια,ο Werner Jaisli και η μοναδική αυτή πλατφόρμα έγιναν διάσημοι στους φανατικούς των UFO όπου ακόμα το επισκέπτονται συχνά, ακόμα και αν η περιοχή είναι γνωστη για τα δηλητηριώδη φίδια της. Όσο για τον ίδιο το Jaisli, πλέον κοντά στο 70, έμπλεξε με τον νόμο μερικά χρόνια πριν και εξαφανίστηκε μετά την απελευθέρωση του από την φυλακή.

Το 2011, Η εφημερίδα Diario Veloz έγραψε ότι ο Werner Jaisli είχε φυλακιστεί γιατί έκλεψε τα πορτοφόλια ενός ζευγαριού από την Ουρουγουάη που έμεναν σε ένα χόστελ της Cachi. Αναγνωρίστηκε εύκολα από την αστυνομία μέσω κάμερας, ενώ όταν έκαναν έφοδο στο σπίτι του βρήκαν 1828 δολάρια. Τα μισά ήταν μόνο που είχαν καταγγείλει οι τουρίστες.

Ο Jaisli έκανε για λίγο καιρό φυλακή και εξαφανίστηκε από την περιοχή μετά την αποφυλάκιση του. Κανείς δεν φαίνεται όμως να ξέρει τι απέγινε ο εκκεντρικός αυτός Ελβετός. Οι ντόπιοι ξέρουν μόνο ότι μάζεψε τα πράγματά του και ξεκίνησε να περπατάει βόρεια. Υπήρξαν φήμες ότι εγκαταστάθηκε στην Βολιβία, όπου είχε ξεκινήσει να φτιάχνει μία νέα πλατφόρμα προσγείωσης UFO, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το επιβεβαιώσει.

Το 2014, εθεάθη σε φωτογραφία του Γάλλου φωτογράφου Etienne Jeanneret σε bar στην Cochabamba της Βολιβίας Bolivia. Ο Jaisli είπε ότι έφυγε από την Αργεντινή διότι ένιωσε διωκόμενος. Δεν ανέφερε τίποτα πάντως για δεύτερη πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα προσγείωσης UFO του Fuerte Alto στην Salta παραμένει διάσημο τουριστικό σημείο. Καμία προσγείωση εξωγήινων δεν έχει αναφερθεί ακόμα, αλλά ποιος ξέρει…ίσως μια μέρα….

 

Πηγή

CategoriesΝέα

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.