Δωμάτιο 39 : Η μυστική οργάνωση της Βόρειας Κορέας


Της τελευταίες μέρες το βλέμμα σχεδόν ολόκληρου του κόσμου είναι στραμμένο στις διαφωνίες και τις απειλές για πόλεμο, μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Εμείς όπως έχουμε συνηθίσει θα σας πούμε ακόμα μια άγνωστη αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία μιας εκ των δύο χωρών της διαμάχης.

Θα μεταφερθούμε στην Βόρειο Κορέα, εκεί που λειτουργεί ένας μυστικός οργανισμός για πάρα πολλά χρόνια με το όνομα Δωμάτιο 39(Room 39).  Σκοπός του οργανισμού αυτού είναι η διατήρηση του δημόσιου ταμείου σε καλά επίπεδα για τον εκάστοτε πρόεδρο της χώρας. To Room 39 δημιουργήθηκε από τον πρωθυπουργό Kim Il-sung στα τέλη του 70′ και αποτελεί κατά πολλούς πυλώνα της δυναστείας των Kim.

Έχει υπολογιστεί ότι ο οργανισμός φέρνει έσοδα της τάξεως των 500 εκατομμυρίων έως 1 δισεκατομμυρίου ανά έτος και μπορεί να είναι αναμεμιγμένο σε παράνομες δραστηριότητες όπως πλαστογραφημένα χαρτονομίσματα, παραγωγή παράνομων ουσιών και διεθνείς ασφαλιστικές απάτες.

Η απομόνωση της Βορείου Κορέας κάνει εξαιρετικά δύσκολη την αξιολόγηση όλων αυτών των πληροφοριών, αλλά πολλοί αναφέρουν ότι το Δωμάτιο 39 είναι κριτικής σημασίας για την συνέχεια της δύναμης και εξουσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και την συνέχιση του προγράμματος για παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Πιστεύετε μάλιστα ότι η οργάνωση εδρεύει εντός του κτιρίου του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, ενώ το όνομα του το πήρε από τον αριθμό του γραφείου από το οποίο ξεκίνησε. Το 2010, ο Kim Dong-un που ήταν πρόεδρος του Δωματίου 39 ,αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του Jon Il-chun. To Ιούλιου του 2017 σαν αρχηγός είχε αναλάβει ο Chon Il Chun, πρώην συμμαθητή του Kim Jong Il(πατέρας του Kim Yong Un και στο τιμόνι της Βόρειας Κορέας έως το 2011).

Θεωρείτε ένα από τα πιο δύσκολα προσβάσιμα γραφεία στον πλανήτη αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και η είσοδος στην χώρα είναι πολύ δύσκολη.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.