Η κοιλάδα Jiuzhaigou και οι Μαργαριταρένιοι Καταρράκτες (Κίνα)


Το Jiuzhaigou  είναι ένα εθνικό πάρκο το οποίο βρίσκεται βόρεια της επαρχίας Σιτσουάν της Κίνας. Μια μεγάλη κοιλάδα που εκτείνεται από τον βορρά προς το νότο το
Jiuzhaigou ανήκει πλέον στα πρωτατευόμενα μέρη από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από το 1992.

Jiuzhaigou σημαίνει “Η κοιλάδα των εννέα χωριών” το οποίο και του δόθηκε από τα εννέα χωριά του Θιβέτ που βρίσκονται κατά μήκος της κοιλάδας.

Έχει γίνει τόπος κατοικίας για Θιβετιανούς και Τσιανγκ εδώ και αιώνες. Έως το 1975 η περιοχή δεν ήταν γνωστή. Το 1979 η κινέζικη κυβέρνηση απαγόρευσε την κοπή δέντρων και έκανε την περιοχή εθνικό πάρκο το 1982. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκε και η αντίστοιχη Αρχή του πάρκου και άνοιξε και για τουρισμό το 1984.  Από τότε κάθε χρόνο ο αριθμός των τουριστών αυξανόταν εκθετικά ενώ στις παρακείμενες περιοχές άνοιξαν πολλά νέα ξενοδοχεία. Η αυξημένη δραστηριότητα έχει αύξηση τις ανησυχίες σχετικά με το πόσο θα επηρεάσει το περιβάλλον.

Η κοιλάδα είναι γνωστοί για τους πολυεπίπεδους καταρράκτες, τις λίμνες και τα γεμάτα χρώματα τοπία που διαθέτει. Η πρώτη φωτογραφία δείχνει αυτό που οι ντόπιοι ονομάζουν “Οι Μαργαριταρένιοι Καταρράκτες” ενώ στην συνέχεια παρουσιάζονται διάφορα σημεία της κοιλάδας:


Comments

comments