Μητέρα με άνοια αναγνωρίζει την κόρη της. (Video)


Η άνοια μπορεί να είναι και όμορφη γράφει η Mary Jane η οποία πήγε την μαμά της μια βόλτα στην παραλία. Όπως γράφει, βγάζοντας την από την ασφάλεια του σπιτιού της μπορεί της προκαλέσει σύγχυση. Μέσα όμως ακόμα και σε αυτήν την σύγχυση μπορείς να βρεις την ομορφιά και γλυκές εκπλήξεις. “Απλά την λατρεύω” γράφει στο τέλος.

“Ανέβασα την όμορφη αυτή στιγμή της αναγνώρισης στα social media γιατί ήξερα ότι θα έπαιρνα υποστήριξη από ανθρώπους που ξέρουν πως είναι να έχεις γονιό που πάσχει από άνοια, αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά και ένα γονιό ο οποίος είναι κωφός,” εξηγεί.

Η Mary Jane σε συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά την εξάπλωση του βίντεο της, ανέφερε ότι με το να βλέπει τις αντιδράσεις των ανθρώπων κατάλαβε και πόσο σημαντικό ήταν.

Η ίδια εξήγησε στο NBC News ότι μάθανε ότι η μητέρα τους πάσχει από άνοια εφτά χρόνια πριν, ενώ η ίδια φρόντιζε την μητέρα της που έπασχε από Alzheimer’s.

“Το στενάχωρο είναι ότι συνταξιοδοτήθηκε για να φροντίσει την μητέρα της και διαγνώσθηκε με άνοια χωρίς να προλάβει να ευχαριστηθεί την σύνταξή της” εξηγεί η Mary.

H Mary έχει πάρει την μητέρα της σπίτι όπου και την φροντίζει. Ο λόγος αναφέρει εκτός των άλλων είναι ότι γνωρίζει η ίδια την νοηματική γλώσσα, πράγμα που είναι δύσκολο να βρει σε προσωπικό κάποιου ιδρύματος ακόμα και αν ήθελε να την στείλει για βοήθεια.

Εκτός των άλλων το να την έχει μαζί της έχει δώσει μεγάλες χαρές.

“Δεν γνωρίζει ποιοι είμαστε τις μισές φορές. Μας συστήνεται κάθε δεύτερη ώρα, και σε μένα και στον άντρα και τα παιδιά μου. Κάθε τόσο μου λέει…’Α, δεν μου είπες ότι έχεις παιδιά!’ και της απαντώ ‘Βέβαια, θες να τα γνωρίσεις;’… Είναι πολύ γλυκό.”

Δείτε το βίντεο:


Comments

comments